Kvällen började med att jag gick på Ica och köpte lite mys inför maten och kvällen.
Ställde mig i köket och började laga mat. Det blev en nybliven klassiker i vårt hus: "Quorn filet de Pères Gratin de pommes de terre" (översatt för att göra så att det låter mer än vad det är). Receptet finns längst ned i inlägget. Nu börjar antikrundan (pappas program).
Stella skriker, hon får mat och skriker ännu mera. Jag tror att mamma börjar lessna lite. Jag ska erbjuda mig att ta en liten promenad med hon. Då kanske hon lugnar ner sig lite. Skönt att vara pappaledig imorgon, få hjälpa till lite. Göra frukost på sängen, städa, åka till stan, duscha, göra middag osv.
Ska sätta igång kaffebryggarn nu, sen senare ikväll blir det chips, dipp, cola och någon film.
Imorgon tror jag Stellas mormor kommer hem (bor och arbetar i Stockholm). Det ska bli trevligt.
.jpg)
Quornfiléer.
.jpg)
Smet: 3dl grädde, 2 dl CF, ½ dl soja, 1 tsk sambal oelek. Blanda ihop och häll över filéerna.
In i ugnen ett tag (till det har bubblat ett tag). 175-200C.
Klar.
Samtidigt slängde jag ihop en potatisgratäng, se så gyllenbrun osten är.
Ätbart.
Nu blir det en pilsner och debatt!
Är jag hemma imorgon så njuter jag av: Dingo
5 kommentarer:
Mäkta stolt! :)
Ingående matreportage som värsta bergborrningen! Ja det såg gott ut och speciellt de gräddade jordäpplena.
Hmm spännande mat, vegetariskt va? har adrig testat faktiskt, men det ser inte alls dumt ut!
ja, nu är min sida lika tråkig och opersonlig igen, suck, undrar verkligen va de e för knas med mina mallar, helskumt! så nu är de bara o börja plocka ihop blogglistan ännu en gång. var hitta du din mall? måste ju ändå göra ett försök till. tänkte försöka hitta någon som kan designa en mall, precis som ja vill ha den, för en billig peng
Till Kocken: Du måste kolla om det finns spiskummin hemma. Fast det är lätt beroendeframkallande. Passar till allt! Använd rikligt.
Skicka en kommentar